здраве

Консумацията на тези плодове гарантирано забързва метаболизма (списък)

Никак не са малко хората от съвременното общество, които се оплакват от изключително бавен метаболизъм.

Несъмнено съществуват храни, които помагат за забързване на метаболизма.

В следващите редове ще ви разкрием девет от най-ефективните храни за тази цел:

Кайсии

Може би дори не сте предполагали, че сушените кайсии съдържат в пъти повече калий от пресните.

Освен това този плод е изключително полезен за кръвообращението, тъй като регулира кръвното налягане и телесните течности. Не бива да забравяме, че предпазва от ревматични заболявания и артрит.

Стафиди

Те могат да ви осигурят цели 21% от препоръчителната дневна доза калий. Единственият минус обаче е, че в тях се съдържа твърде много захар. Именно поради тази причина трябва да се консумират с мяра.

плодове метаболизъм
Добавете ги към менюто си

Те могат да намалят киселините, да ви избавят от запека, да излекуват анемия, да свалят високата температура и не на последно място – да намалят артериалното налягане.

Сини сливи

Те са следващият плод, който има благотворно влияние върху метаболизма. Сушените сини сливи са изключително богати на витамините А, В3 и С.

Този плод ще ви зареди изключително бързо с енергия, тъй като съдържа доста солидно количество захар.

Освен това може успешно да се пребори със запека, благодарение на фибрите, които съдържа, както и да регулира високите нива на лошия холестерол.

Авокадо

Този плод, освен че подпомага до голяма степен метаболизма, е познат със здравословните си мазнини и множеството ползи за красотата.

Фурми

Не е препоръчително да приемате твърде голямо количество фурми, тъй като те също са с много високо съдържание на захар.

Този факт може да доведе до рязко повишаване на нивото на кръвната ви захар, а това ще предизвика силна жажда, отпадналост, сънливост и до известна степен неадекватност.

Ако спортувате, добре е да консумирате фурми ежедневно. По този начин ще се възползвате максимално от полезното им действие. Не се препоръчва консумацията на повече от 2-3 фурми наведнъж.

Банани

Този любим на мнозина плод поддържа баланса на телесните течности. Освен това оказва благоприятно въздействие върху нервната система, храносмилателната система и мускулите. С него също не бива да се прекалява, тъй като е твърде сладък.

Киви

То е изключително полезно заради високото съдържание на витамин С. Освен това съдържа и солидно количество фибри. Този плод не само забързва метаболизма и укрепва имунната система, а предпазва от храносмилателни смущения.

Маракуя

Тъй като този вкусен екзотичен плод притежава мощно спазмолитично действие, се препоръчва при силни менструални болки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button