езотерика

Учените са категорични: Късметът съществува! Ето как да го привлечете на ваша страна!

Мнозина смятат, че късметът не съществува, а е просто въпрос на случайност.

Твърди се, че той няма нищо общо с волята ви и избора ви. Група учени обаче доказват точно обратното. Те са категорични, че късметът съществува.

Така например британският психолог Ричард Уайзман е изучавал доста задълбочено явлението „късмет“.

В резултат на дългото изучаване е стигнал до извода, че късметът наистина съществува и човек може да му повлияе.

Макар повечето хора да възприемат късмета като нещо неочаквано и изненадващо, което не се поддава на определение, се оказва, че той е свързан с начина ни на живот и мислене. Освен това е пряко зависим и от поведението ни.

Уайзман доказва и друго – хората или се раждат късметлии, или каръци. Изследователският му труд, наречен „Факторът късмет“, сочи, че късметът далеч не е магия, а е пряко свързан с поведението на човека.

късмет
Да привлечем късмета

Вероятно сте забелязали, че хората с късмет са по-непринудени, усмихнати и отворени към света, докато каръците са пълни неудачници, изглеждат напрегнати и се чувстват изключително нещастни.

Вероятно ще се зачудите каква е връзката между късмета и поведението на хората.

Ами истината е, че решенията, които вземат тези две групи хора, се отразяват на възможностите, от които се възползват, както и на това дали късметът ще им се усмихва по-често или изключително рядко.

Ето и съветите на Уайзман, които ще ви помогнат да преминете от групата на каръците в тази на късметлиите:

Вслушвайте се в интуицията си

Умението да се разбирате добре с подсъзнанието си е пряко свързано с късмета ви. Дори да не сте наясно, факт е, че късметлиите се вслушват в сигналите, които им изпращат тялото и умът. По този начин те се научават да ги разчитат правилно.

Каръците пък на свой ред са твърде напрегнати, за да обърнат внимание на тези знаци. Те не чуват вътрешния си глас и поради тази причина избягват да вярват на интуицията си.

За да се справите с този проблем, нужно е да изчистите ума си от съмнения и напрежения и да се опитате да станете приятели с вътрешния си глас. За това до голяма степен биха ви помогнали медитациите.

Превърнете лошия си късмет в добър!

Ако ви се случи да си забравите чадъра у дома, а навън вали като из ведро, не съжалявайте.

Приемете случилото се като прекрасна възможност да си изтананикате някое романтично парче и да се почувствате като едно цяло с природата.

Ако пък скъсате дрехата си, не съжалявайте. Вероятно това е знак, че е време да подновите гардероба си.

Казано с други думи, опитайте се да гледате от положителната страна на всяко едно нещо, което ви се случва, колкото и лошо да е то на пръв поглед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button