новини

Габриела Йорданова изуми цяла България с гласа си! (ВИДЕО)

Талант и скромност – така с две думи описаха 12-годишната Габриела Йорданова приятелите и учителите й от Русе.

Момичето грабна сърцата на зрители и жури на националната селекция за участник в детската „Евровизия“ и съвсем заслужено ще представя страната ни в 13-ото издание на престижния песенен конкурс, чийто домакин тази година е България.

Така детето, което в родния си град Русе е популярно поне от пет-шест години, стана любимка и на цялата страна.

„Не очаквах да спечеля, защото и другите бяха добри. Ще се постарая да представя България достойно на конкурса“, скромно каза Габи за победата си.

В Русе съвсем не са изненадани от успеха й, защото тя се изявява на сцената от съвсем малка. Започва да се занимава с музика, когато е едва на 3,5 години, а на международна сцена стъпва половин година по-късно.

Габриела Йорданова
Габриела Йорданова, която ще ни представи на детската „Евровизия“

Родителите й разбрали рано, че нейното поприще е музиката. Щом се разплаквала, те й пускали песен и момиченцето веднага се успокоявало, пише в. „Телеграф“.

„Чудесно е човек да работи с талантливи деца като Габи. Те по някакъв начин провокират и създават настроение в часовете. Габи е много емоционална и по очите й разбирам дали това, което преподавам, се възприема, дали натоварвам учениците и вече е време да им дам почивка“, казва директорката на ОУ „Любен Каравелов“ Росица Рангелова, която е и учител по математика на Габриела.

В това училище момичето ще бъде за трета година. Започнала е да учи в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе в класа по цигулка, но по-късно родителите й взели решение да продължи обучението си в ОУ „Любен Каравелов“.

Децата от класа очаквали, че ще посрещнат едно надменно и горделиво момиче, защото по това време Габи вече била известна в Русе с музикалните си изяви в страната и чужбина. Оказало се, че тя е по-тиха и скромна и от най-скромния ученик в класа.

Децата веднага се сприятелили с нея. По-късно каузата на Габи за детската „Евровизия“ се превърнала и в тяхна, а по време на гласуването към нея приобщили всички свои роднини и приятели.

„След като спечели някакво признание, Габи винаги идва в директорския кабинет и оставя статуетката, грамотата и кутия бонбони. Доскоро всички нейни награди бяха наредени във фоайето на първия етаж, но вероятно са й трябвали и скоро си ги взе. Там са и наградите на гимнастичката Силвия Митева, която също е наш възпитаник и която е също толкова скромна като Габи“, продължава Рангелова.

Тя разказва за случай, когато Габриела е трябвало да пее на училищно събитие, но се разболяла.

Всички се изненадали, когато се появила с майка си и казала, че ще изпълни песента.

„Решението е нейно, няма да й се меся“, не се възпротивила майката, въпреки че учителите настоявали детето да се откаже и да се върне вкъщи да се лекува. „Габи изпълни песента. Такава е – отговорна и работлива.

Всички в училището се гордеем с успехите на нашите възпитаници“, сподели директорката.

Тя показва таблата във фоайето със снимки на изявилите се деца, сред които е и тази на Габриела, разбира се.

https://youtu.be/bWMVnX5HYmE

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button