здраве

Ето защо не трябва да слагате изкуствени цветя на гробищата – опасно е!

Със сигурност, след като научите истината, ще забравите изцяло за съществуването на изкуствените цветя.

Обикновено хората купуват различни композиции изкуствени цветя за гробищата.

Факт е, че те са доста красиви и освен това не изискват никакви грижи.

Оказва се обаче, че традицията с поставянето на изкуствени цветя на гробищата може да доведе до катастрофални последици.

Учените алармират, че практиката с изкуствените цветя на гробовете на нашите близки трябва да бъде преустановена възможно най-скоро.

Те твърдят, че по този начин увеличавате многократно риска от развитието на онкологични заболявания.

Резултатите от редица научни изследвания сочат, че в състава им се съдържат опасни химикали, които провокират развитието на ракови заболявания.

Експертите посочват, че красивите на пръв поглед изкуствени цветя всъщност се произвеждат от отпадъци, получени при производството на петролни продукти.

изкуствени цветя
Изкуствените цветя са опасни за здравето

Това означава, че в тях са скрити особено агресивни суровини.

Учените разкриват, че атрактивният ярък цвят на изкуствените цветя се постига с анилинови багрила. Те могат да ви причинят сериозно главоболие, замаяност или слабост.

Ако в последно време, след посещението на гробищата, чувствате някое от гореспоменатите неразположения, то е почти сигурно, че са породени от изобилието на изкуствени цветя на гробищата.

За никого не е тайна, че стеблата, цветовете и листата им са направени от пластмаса. Тя е много токсична, а когато е изложена на преките слънчеви лъчи, става още по-опасна.

При нагряване пластмасовите продукти отделят веществото стирен, което е изключително канцерогенно.

Изследванията показват, че дори и при здравите хора, които са подложени на високи дози стирен, се повишава значително рискът от появата на лимфом, левкемия и различни генетични нарушения в белите кръвни клетки.

Учените дори имат някои доказателства, че именно това вещество увеличава значително риска от появата на рак на хранопровода или панкреаса.

Обикновено повечето хора изхвърлят или изгарят изкуствените цветя, след като вече са изгубили атрактивния си външен вид.

Този метод за унищожаването им обаче е още по-опасен за хората, особено за малчуганите. Изгарянето на изкуствените цветя води до отделяне на тежки метали и диоксини в околната среда.

Не може да не отбележим, че диоксините имат пагубно въздействие върху репродуктивното здраве. Освен това те влияят отрицателно върху имунната система, хормоналния баланс и не на последно място – те са сред основните причинители на рак.

Вероятно сами можете да си представите по колко тона изкуствени продукти се изгарят на година и по какъв начин влияе това на здравето ви. Звучи доста стряскащо, нали? За съжаление това е горчивата истина!

One Comment

  1. Същото може да се каже и за пластмасовите бутилки и опаковки, торбички и какво ли още не. Те също се изгарят некотролируемо, също се разлагат в почвите и също биват напичани от слънчевите лъчи. Същите по състав, със същите оцветители. Не насочвайте проблемът само в една посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button