светско

Албена от „Столичаните“ разкрива пикантни подробности за живота си

В дома на актрисата Албена Павлова е забранено да се говори за сериала „Столичани в повече“.

Нито тя, нито съпругът й и главен сценарист на поредицата Емил Марков, нито малката им дъщеря Мина си позволяват да обсъждат основното препитание на почти цялата фамилия.

Тв поредицата сигурно скоро ще влезе в конкуренция с „Докато свят светува” по брой заснети епизоди. Едва ли някой помни кога беше стартът на родната комедийна драма.

За нейната продължителност говори и фактът, че Мина Маркова порасна пред очите на публиката и от сладкото момиченце се превърна в нахакана тийнейджърка.

„За щастие Мина не създава такива главоболия на мен и баща си, каквито причинява на Йордан и Славка нейната героиня Яна пред камерата. В писането на сценария мъжът ми по никакъв начин не черпи вдъхновение от собствените ни семейни взаимоотношения.

Самата аз никога не му се бъркам в работата и вкъщи е абсолютно забранено да се говори за ролята на този и онзи. Изобщо не се връзвам и на приказките, че с Мина се снимаме в сериала само защото сме връзкарки.

„Тя е много добро дете и има талант“, обяснява тв звездата. Тя дръзва сама да предложи брак на мъжа си Емил, защото не успява да го дочака сам да се реши на тази стъпка.

„Той твърде дълго се куми и ме принуди да поема инициативата. Директно му казах: „Човече, не е ли време да се оженим?“, а той отвърна: „Ами добре“. Не съжалявам, че го притиснах, защото днес не мога да живея без него.

Албена Павлова
Албена Павлова в сериала „Столичани в повече“

Срещнах го в много труден житейски момент. Оставих семейството си в Русе, за да дойда в София и да следвам в НАТФИЗ. Чувствах се самотна и всеки уикенд си пътувах към къщи.

Живеех в постоянна депресия. Тогава срещнах Емил в академията. Беше висок, синеок и свиреше на китара. Имаше най-смешния мустак на света. Бракът ни се оказа изключително успешно начинание. Имаме две прекрасни деца, едно чудесно куче и всичко, за което мечтаем“, категорична е 49-годишната актриса пред в. „Уикенд“.

Тя така си губи ума по сценариста и режисьор на „Комиците”, че никога повече не посмява да погледне друг мъж, за да не загуби доверието на съпруга си и така да разбие отношенията им.

„Албена със сигурност никога не е изневерявала на Емил. Дори не се заглежда по други мъже на улицата, пък какво остава да се впусне в невинен флирт. Той също много внимава да не предизвика нейната ревност, защото знае какво го очаква.

Кротката съпруга ще се превърне в безмилостна лъвица“, издават какви са семейните отношения общ приятел на фамилията Маркови. Хармонията е налице, въпреки че ежедневните препятствия следват едно след друго. Най-много двамата си крещят един на друг, след като губят първородния си син Здравко.

„Бдях над детето като орлица, но имаше случай, в който го изпуснах от поглед и той се загуби. Беше само на 3 години. Щяхме да пътуваме за Бургас и бяхме седнали в един ресторант в центъра на София, за да хапнем преди път.

Здравко реши, че иска сок, отиде да си поръча и сякаш потъна вдън земя. С баща му хукнахме по улиците да го търсим. Крещяхме името му, а през това време си крещяхме един на друг как сме допуснали да изчезне детето.

Слава Богу историята имаше щастлив край. Добра жена го срещнала и като разбрала, че се е загубил, го откарала в районното. Намерихме го на задната седалка на една патрулка доволно да похапва вафли“, разказва актрисата.

Самата Павлова като дете израства далеч от градската шумотевица сред спокойствието на селския бит. Тя е последното бебе, родено в малкото русенско село Каран Върбовка.

„Моите родители са били изпратени като специалисти в това вълшебно кътче, за да създават модерно селско стопанство. Там има чудотворен извор, аязмо, в манастира „Света Марина“. До 4-годишна възраст съм живяла сред природата и животните, което е голям късмет за всеки човек.

Била съм последното дете, родено в това село, защото след това бебета започнали да се израждат в медицинската служба на съседното село. Възпитавана съм с любов, поощрение и одобрение. Не мога да се оплача от нищо в своето прекрасно детство“, сигурна е Албена.

Тя много обича животните, но е най-голям почитател на кучетата. „Нашата Рая е съвсем равноправен член на семейството ни. Смятам, че кучетата наистина са най-добрият и най-верен приятел на човек.

Никога няма да те предадат и излъжат, а ще ти бъдат предани завинаги. Сърцето ми се къса, когато гледам безпризорните животинки по улиците. Иска ми се да ги прибера всичките вкъщи“, споделя Павлова.

Актрисата е едно от популярните лица, които подкрепят кампанията за осиновяване на домашни любимци „Вземи ме вкъщи“. Повечето хора обаче смятат, че всъщност на плакатите е Генка Шикерова. Звездата от „Столичани в повече” и телевизионната журналистка имат поразителна прилика.

„Албена много се дразни, защото различни колеги постоянно я подкачат за нейната двойничка. Двете са пълни противоположности като характер въпреки визуалното сходство. Някои я съветват да се учи от своята близначка на повече категоричност и остър език.

Други дори се шегуват с Албена с предупреждения да се пази от Любо Нейков, защото може някой ден да я обърка с бившата си извънбрачна любима и искрата между тях да й пламне отново“, забавляват се в артистичните среди.

https://youtu.be/BijL7KA3XMc

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button